Матеріали Інфодня: ЕРАЗМУС+ – СФЕРА ОСВІТИ «Нові можливості Програми ЄС Еразмус+ 2021-2027 рр. у сфері освіти. Участь організацій» (21.12 21, он-лайн)

В межах Інформаційного тижня Програми ЄС Еразмус+ 21 грудня 2021 р. відбувся ІНФОРМАЦІЙНИЙ ДЕНЬ: ЕРАЗМУС+ – СФЕРА ОСВІТИ «Нові можливості Програми ЄС Еразмус+ 2021-2027 рр. у сфері освіти. Участь організацій». Співорганізаторами заходу виступили Міністерство освіти і науки України, Представництво Європейського Союзу в Україні, Європейське виконавче агентство з питань освіти і культури (ЕАСЕА), Київський національний університет імені Тараса Шевченка та Erasmus Student Network Ukraine.

До он-лайн трансляції приєдналось понад 80 учасників (представники закладів овіти та організації, які планують брати участь в конкурсах Програми ЄС Еразмус+ у сфері освіти: шкільної, професійної (професійно-технічної) та фахової передвищої, вищої освіти та освіти дорослих), а відеозапис охопив понад 2 200 користувачів мережі Фейсбук.

ПРОГРАМА ІНФОРМАЦІЙНОГО ТИЖНЯ (укр) – завантажити.

ВІДЕОЗАПИС трансляції за посиланням (відеопрезентації по кожному окремому напряму на стадії розробки).

З вітальним словом до учасників звернулась Лучія ДЖАНІННІ, Європейське агентство з питань освіти і культури, Європейська Комісія, яка підкреслила високу активність представників різних організацій України в межах попередніх конкурсах Програми Еразмус+. Спікер наголосила на розширенні можливостей для сфер вищої освіти, шкільної, професійної (професійно-технічної) та фахової передвищої освіти, що в свою чергу відкриває нові горизонти до міжнародної співпраці та налагодженню нових плідних контактів та спільних проєктів.

Загальна презентацію про нові можливості Програми ЄС Еразмус+ на 2021-2027 р. провела Світлана ШИТІКОВА, координаторка Національного Еразмус+ офісу в Україні, представивши всі напрями, їх особливості та нововведення для українських організацій. Іванна АТАМАНЧУК, менеджерка Національного Еразмус+ офісу в Україні та Світлана ШИТІКОВА, координаторка НЕО в Україні представили нововведення напрямів «Міжнародна мобільність у сфері вищої освіти», «Розбудова потенціалу вищої освіти», «Еразмус Мундус», «Віртуальні обміни». Спікери надали чіткі роз’яснення щодо особливостей напряму, пошуку та розбудови партнерств, заповнення аплікаційних форм, тощо.

Нові можливості у сфері професійної (професійно-технічної) та фахової передвищої освіти за напярмами «Міжнародна мобільність», «Розбудова потенціалу професійної (професійно-технічної) та фахової передвищої освіти», «Центри професійної майстерності для закладів П(ПТ)О та ФПВО» були представлені у презентації Вероніки ТКАЧЕНКО та Жанни ТАЛАНОВОЇ, менеджерок НЕО Україні.

Петро КРАЙНІК, менеджер НЕО в Україні та Валентина ВЕЛІЧЕНКО, координаторка програми, Служба підтримки програми eTwinning Plus в Україні провели презентацію щодо можливостей у сфері шкільної освіти: «Проєкти співпраці», «eTwinning», «School Education Gateway».

Наприкінці заходу учасники мали змогу дізнатись також і про «Проєкти співпраці та Альянси задля інновацій у сфері освіти», а також про оновлені можливості напряму Жан Моне.

МАТЕРІАЛИ СПІКЕРІВ:

  • Презентація «Нові можливості Програми ЄС Еразмус+ 2021-2027 рр. у сфері освіти», Світлана ШИТІКОВА – завантажити.
  • Презентація «Міжнародна мобільність у сфері вищої освіти», Іванна АТАМАНЧУК – завантажити. Приклади аплікаційних форм: КА131за посиланням тут; КА171 за посиланням тут.
  • Презентація «Віртуальні обміни у сфері вищої освіти», Світлана ШИТІКОВА – завантажити.
  • Презентація «Сфера вищої освіти: Еразмус Мундус», Іванна АТАМАНЧУК – завантажити.
  • Презентація «Сфера вищої освіти: Розбудова потенціалу вищої освіти», Світлана ШИТІКОВА – завантажити.
  • Презентація «Сфера VET: Міжнародна мобільність, Розбудова потенціалу професійної (професійно-технічної) та фахової передвищої освіти, Центри професійної майстерності для закладів П(ПТ)О та ФПВО й інші можливості», Вероніка ТКАЧЕНКО, Жанна ТАЛАНОВА – завантажити.
  • Презентація «Сфера шкільної освіти: Проєкти співпраці та School Education Gateway», Петро КРАЙНІК – завантажити.
  • Презентація «Проєкти співпраці та Альянси задля інновацій у сфері освіти», Вероніка ТКАЧЕНКО – завантажити.
  • Презентація «Напрям Жан Моне», Петро КРАЙНІК – завантажити.
  • Матеріали для домашнього читання – за посиланням.
Попередня Матеріали семінару для відділів міжнародної співпраці ЗВО України (20.12.21, оф-лайн)